Op het toneel kan alles. Reizen in de tijd, verdwalen in een droom, mee met het circus… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En het mooiste? Je beleeft het niet alleen in je eigen fantasie maar je schittert ook nog voor een publiek.

Theater is niet alleen geweldig om naar te kijken, het is minstens net zo leuk om te doen! Daarom ontwikkeld ‘Onder het buro’ ook een groot aantal projecten. Binnen onze podiumkunstprojecten maken wij onderscheid tussen een dagproject, lessenreeks en workshop. Bij een dagprojecten is er een team van docenten die met de hele school werkt aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden. Met een lessenserie of langlopend project willen we toe werken naar een doorlopende leerlijn binnen het onderwijs. Een project beslaat meerdere weken en het liefst ook een samenhang met andere projecten of maakt deel uit van een groter geheel. Workshops zijn een eenmalige activiteit en worden veelal op maat ontwikkeld.

Naast dagprojecten rondom specifieke thema’s zoals Sinterklaas, Kerst en de kinderboekenweek zijn de volgende dagprojecten zijn te plannen op school.

Altijd Jarig! 

cultuureducatie-theater5

Wat is er nu leuker dan jarig zijn? Je krijgt cadeautjes, iedereen is lief voor je, er is taart en limonade en van die felgekleurde snoepjes die je normaal gesproken nooit mag hebben van je moeder, maar vandaag wel. Gewoon, omdat je jarig bent. Er is alleen heel groot nadeel aan jarig zijn…

Er was eens een sprookje 

Er was eens een sprookje

Wanneer alle sprookjes door elkaar lopen, niets meer gaat zoals altijd, loopt het dan wel goed af? Leefden ze nog wel lang en gelukkig?

Robin Hood 

cultuur-educatie-project-robin-hood

Lang, lang, lang geleden in een land hier niet zo heel ver vandaan, woonde een koning. Een geweldige koning, een super koning, een koning die op Kruistocht ging.