Maker van Wonderlijke Wereld Wijsjes

Suzanne Bruning

Suzanne Bruning is sinds 2019 onderdeel van Onder het Buro. Ze maakt voor het eerst haar eigen voorstelling Wonderlijke Wereld Wijsjes en neemt de voorstellingen Dansende Dieren Deuntjes en Lieve Luister Liedjes over van Rosanne. Ook speelt ze mee bij TG Locals.

Suzanne vertel eens wat meer over jezelf?

Ik ben Suzanne Bruning, inmiddels al 33 jaar, en ik ben muziektheatermaker en docent. Nu ben ik moeder van 2 prachtige kinderen, en ik maak heel graag muziek en theater.

Hoe ben je met theater begonnen?

Als kind zat ik op een kinderkoor, ik hield erg van toneelspelen en ik heb vanaf groep 6 in musicals gespeeld in de kerk en op school. Op mijn 14e zong ik in een band.

Heb je een theateropleiding gevolgd?

Ja in 2003, toen was ik 17 (!) begon ik aan de Muziektheateracademie van CODARTS. Ik heb in 2014 de opleiding tot docent theater in Maastricht gedaan.

En toen?

​Ik speelde in een musical, ik heb theater gemaakt bij het Rotterdams Wijktheater, lesgegeven via de SKVR en op middelbare scholen en daarna ben ik naar Ghana verhuisd. Daar heb ik 4 jaar gewoond en muziekles gegeven.

Wat bijzonder! Dat is vast een inspiratie voor Wonderlijke Wereld Wijsjes? Wat heb je geleerd van het maken van je eigen voorstelling?

Jazeker! Ik zit nog middenin in het maken van de voorstelling. Maar wat ik heel fijn vind, is de begeleiding en expertise van Karin. Als je heel lang hebt gemaakt met anderen, en daar regisseur bent geweest is het opeens hele andere koek om zelf te spelen en het overzicht te houden. Zeker omdat het zelfgeschreven liedjes zijn. Dat vind ik ook spannend!

Ben je ook nog andere dingen aan het doen?

Ja ik speel nog in Aan Tafel, ik ga muziekochtenden verzorgen voor kinderen met taalachterstand in Rotterdam, ik speel kindervoorstellingen via de SKVR, ik werk als freelancer ook als dirigent, zangeres, geef workshops theater of muziek/zang.

Heb je nog een paar tips voor nieuwe makers?

Het is veel investeren, en dat is niet altijd makkelijk, maar als je dan gaat spelen en het lukt is het echt een verademing. Dan weet je waarvoor je het hebt gedaan!

In het kort
Geboortedatum 03-09-1985
Woonstad Rotterdam
Opleiding Muziektheater CODARTS
Docen Theater Toneelschool Maastricht
Lievelingseten Zelfgemaakte pizaa
Favoriete kleur Turquoise
Ik speelde vroeger onder het buro Oorlogje – dat ik onderdook. Ja heel erg, maar ik was 10 toen we uitgebreid stilstonden bij 50 jaar bevrijding en dat maakte diepe indruk.
Dit wilde ik vroeger worden Mensenrechtenadvocaat voor Amnesty Internationaal, docent geschiedenis OF achtergrondzangeres van Aretha Franklin. Maar ik wilde ook Simone Kleinsma zijn.
Dit ben ik geworden Muziektheater maker en docent
Het leukste van theater is Magie van verbeelding!
Mijn grootste blunder O zo veel. Ik weet het niet eens. Ik ben nogal een flapuit
Dit staat op mijn bucketlist Nog een keer in het buitenland wonen samen met mijn man en kinderen (ik heb van 2014 tot en met 2018 in Ghana, West-Afrika, gewoond en zou nog wel een keer naar een ander land willen)
Als laatst gegoogeld Wie was Caught in the act – ik las iets over boybands en ik wilde er het fijne van weten!
Mijn guilty pleasure Acceptance speeches kijken van acteurs en actrices, bij Oscars, Baftas, Emmy’s etc. EN Podcasts luisteren a la De Krokante Leesmap. Ik lach me echt helemaal gek.
Wist je dat Ik ben afgewezen voor Kinderen voor kinderen. En dat ik erg verlegen was vroeger, maar dat is ruimschoots ingehaald!
Boekingen Buro Bannink

Voorstellingen van Suzanne