Maker van ‘Stamp, Stop, Sta, Stil’ en ‘Wonderlijke Wereld Wijsjes’

Willemijn Böcker

Willemijn neemt de voorstelling ‘Wonderlijke Wereld Wijsjes’ van Suzanne over én maakt een nieuwe voorstelling. Hoog tijd dus om eens kennis te maken met Willemijn! Wij stelden haar een aantal vragen.

Hoi Willemijn! Jij gaat de voorstellingen van Suzanne overnemen. Vertel! Wie ben je?

Hallo! Mijn naam is dus Willemijn Böcker, ik ben 24 jaar en woon in Rotterdam. In juli studeerde ik af van de opleiding Muziektheater bij Codarts Rotterdam en sindsdien ben ik officieel een professionele zangeres en actrice. Leuk en ook spannend! Naast dat ik dus een hele grote passie heb voor alles wat met muziek en theater te maken heeft, houd ik ook erg van lezen, lekker vegan eten, mooie schriftjes en pennen en van wandelen aan zee.

Wanneer is jouw passie voor muziek maken begonnen? En wat vind je er zo leuk aan?

Dit is misschien heel cliché, maar eigenlijk zing ik al zo lang ik me kan herinneren. Toen ik heel klein was hadden mijn ouders een liedjesboek: “Liedjes met een hoepeltje erom”. Ik kon nog niet lezen, maar herkende de liedjes aan de plaatjes die erbij stonden, daarmee kon ik mezelf uren vermaken. Daar is het dus al begonnen.

Wat ik zo leuk vind aan muziek maken vind ik moeilijk te omschrijven, het is meer een gevoel. Voor mij is het een uitlaatklep. Ik word er blij van, maar kan er ook verdriet of woede in kwijt. Als je mij een dag niet hoort zingen weet je dat er iets niet goed is! En het is natuurlijk nog mooier als ik anderen ook blij kan maken of kan ontroeren met de muziek die ik maak.

Wat voor soort liedjes vind je het leukst om te zingen?

Als ik met mezelf een karaokesessie houd met Youtube zing ik vooral nummers uit musicals, maar als ik achter mijn piano ga zitten zing ik eigen nummers of (experimentele) popmuziek. Ik kan niet kiezen wat ik het leukst vind.

Waarom speel je graag voor kinderen?

Kinderen hebben een enorme fantasie, dus als je voor en met hen speelt kan je alles maken, zolang je ze maar meeneemt in je verhaal. Ik houd wel van een beetje gek doen en dat kan als je voor kinderen speelt. Nog leuker als ze lekker gek met je meedoen!

 

Laatste vraag: waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Vegan Sushi!