Nieuw talent bij Onder het Buro!

Zing jij binnenkort mee met Suzanne?

Bij Onder het Buro is er altijd ruimte voor talent dus ook zeker voor Suzanne. Suzanne is in 2007 afgestudeerd aan de muziekacademie van Codarts. Ze heeft al in verschillende voorstellingen gespeeld, maar nu gaat zij voor Onder het Buro zélf een voorstelling maken: ‘Wonderlijke Wereld Wijsjes’. Daarnaast gaat zij ook de voorstellingen van Rosanne Wiertz spelen. Om Suzanne een beetje beter te leren kennen stelden we haar een paar vragen.

Wanneer ben je begonnen met muziek maken? En wat vind je daar zo leuk
aan?
Poehee! Toen ik nog kind was wilde ik al heel graag liedjes zingen. Ik verzon zelf ook veel liedjes. Mijn moeder vertelde me laatst dat ik in groep 2 een juf had die niet zo goed kon zingen, die juf vroeg me dan om voor te zingen en de kinderen uit mijn klas deden dan met mij mee.

Op mijn 6e zat ik op blokfluitles en daar vond ik niks aan. Maar ik ben wel blij dat ik het kan! Toen ik ging studeren leerde ik piano spelen, ritme houden en allerlei andere instrumenten spelen. Het meest gelukkig word ik alleen toch van zingen.

Als ik zing dan word ik blij, een beetje zoals het ook heel lekker is om iets warms te drinken als je door een storm hebt gelopen. Ik vind het vooral leuk dat je met anderen samen kan zingen en dat je er mooie verhalen mee kan vertellen of vertellen dat je iemand heel lief vind.

Toen ik 15 was zong ik in een bandje en wilde ik mezelf graag kunnen begeleiden. Toen heb ik een gitaar gekocht en ben ik gewoon gaan spelen. Je had toen nog geen Youtube, maar gelukkig al wel internet. Ik ben begonnen met het spelen van liedjes die ik kende, dan wist ik meteen of ik het goed deed of niet.

Het meest bijzondere vind ik dat muziek echt verbind. Toen ik een keer in India was zong een klein meisje ‘Twinkle Twinkle little star’ en toen hebben we daar samen op gedanst. We kunnen elkaars taal soms niet verstaan, maar elkaar wel begrijpen als we samen zingen, muziek maken en bewegen!

Welke instrumenten kun je allemaal bespelen en wat is je lievelingsinstrument?
Gitaar, ukelele, blokfluit, cajon, yembee (Afrikaanse drum), melodica en een beetje piano. Maar natuurlijk zing ik het liefst!

Schrijf je zelf ook liedjes?
Ja! Ik verzin heel veel liedjes de hele dag door met en voor mijn eigen kinderen, maar het echte schrijven van liedjes lukt me alleen voor een thema, onderwerp of voorstelling. Gek eigenlijk hè?

Waar gaan die liedjes dan over?
Over reizen, vriendschappen, afscheid nemen, iemand lief vinden. Dat soort dingen. Soms zijn het hele verhaaltjes, maar meestal meer over dingen meemaken en dingen voelen.

Wat is het aller leukste aan zingen en acteren?
Dat je zoveel meer over de wereld te weten komt, en dan bedoel ik niet de wereld zelf, maar elkaars wereld. Als ik naar iemands voorstelling ga, ben ik altijd benieuwd wat diegene mij te vertellen heeft. Zo maken we elkaar deelgenoot van elkaars wereld, dat vind ik echt een verrijking! Ik denk dat de wereld mooier wordt door muziek en theater, omdat je elkaar kunt raken in dingen die we in elkaar herkennen of dat we kunnen zeggen: zo hé! Zo had ik het nog nóóit gezien! Of: wow! Dat liedje ga ik onthouden en zingen voor mijn oma vanavond…

Mooi gezegd! We vinden het super leuk dat je bij Onder Het Buro aan de slag gaat!