Makers van DWARSLIGGERS de musical & Rare Snuitert

De Amazones

Hallo! Wij zijn muziektheatercollectief De Amazones. Ons gezelschap is in 2021 begonnen en bestaat uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Bij Buro Bannink gaan we nu onze debuutvoorstelling ‘DWARSLIGGERS de musical’ spelen voor jongeren en daarnaast maken Ayla en Willemijn in samenwerking met Onder Het Buro een 4+ voorstelling ‘De Rare Snuitert’.

Wij zijn dit gezelschap gestart, omdat we ons over heel veel dingen zorgen maken en dit willen omzetten in theatervoorstellingen. Naast theatermakers en performers zijn we namelijk ook alle vier (klimaat)activist en deze spannende combinatie zetten wij in bij het maken van onze voorstellingen. Maar we willen niet belerend of depressief zijn, dus we zoeken altijd naar een goede dosis eigenheid en humor in onze voorstellingen.

Als je maatschappelijk betrokken voorstellingen maakt, is het natuurlijk niet meer dan logisch om deze ook voor jonge mensen te spelen. Zij zijn uiteindelijk de toekomst en als je hen weet te inspireren, kan je echt iets moois teweegbrengen. Bovendien inspireren zij ons ook heel erg met hun frisse blik en fantasie. Dat motiveert ons zowel om theater te maken, als om de straat op te gaan en te strijden voor een goede toekomst voor hen. Voor ons is een voorstelling geslaagd als mensen hebben gelachen, maar toch ook aan het denken zijn gezet en het allerliefst zien we dat ze in actie komen!

De eerste twee voorstellingen die wij gemaakt hebben zijn (zoals we het zelf noemen) klimaatmusicals. We hebben het dus veel over de klimaatcrisis en om dit behapbaar te houden, gieten we dit in een musicaljasje. We zoeken daarbij wel de vernieuwing op in musical en maken er onze eigen stijl van. Voor Rare Snuitert laten we het thema klimaat en de musicalvorm een beetje los, maar elementen ervan zal je zeker terugzien. Een voorstelling zonder zang zul je ons niet snel zien maken.

Wij hebben enorm veel zin om onze voorstellingen te gaan spelen voor heel veel kinderen en jongeren in het land. Wij hopen hen te verwonderen, te ontroeren, te laten lachen en uit te nodigen tot een gesprek over problemen in de wereld en hoe we die samen op kunnen lossen.