Even voorstellen… de makers van KUNST!

Interview met Tessa Friedrich

Tessa & Olivier maken bij Onder het Buro een nieuwe voorstelling: KUNST! In aanloop naar de eerste openbare voorstelling op 20 oktober stelden we de kunstenaars achter KUNST aan je voor. Nu is het tijd voor de spelers zelf!

Tessa kennen we bij Onder het Buro natuurlijk allang. Ze maakte meerdere voorstellingen met Olivier en Milan en nu is het tijd voor de volgende vrolijke bewegingsvoorstelling voor kleuters. Wij wilden meer weten over haar visie op kunst voor kinderen en welke kunstwerken haar zelf inspireren.

Wilde je altijd al actrice worden?

Ja! Ik ben begonnen met theater toen ik een jaar of 8 was. Vriendinnen van mij zaten op toneelles bij het clubhuis in onze wijk. Ze namen mij eens mee en ik vond het meteen fantastisch en wist meteen dat ik dit voor altijd wilde doen.

Welke opleiding heb je gedaan?

Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Waarom is kunst volgens jou belangrijk voor kinderen?

Kunst is belangrijk voor kinderen, zodat ze hopelijk niet vergeten te spelen als ze ouder zijn.

Wat zijn jouw eigen favoriete kunstwerken?
In Villa Borghese zag ik het beeld van Bernini van Pluto en Proserpina en ik vond dat heel indrukwekkend! Ook houd ik van schilderijen waar schilderijen op zijn afgebeeld en het liefst zoveel mogelijk.

Welk feitje over jou doet het altijd goed op feestjes?

Verhalen over de dingen die ik op de toneelschool met DAS LEMNISCAAT heb meegemaakt. Dat ik van heel veel verkeersborden niet weet wat ze betekenen en dat Olivier me dan moet helpen. Dat ik van mijn vriendengroep er het liefst uit zie en daarom juist bijvoorbeeld ervoor moet zorgen dat iedereen kan zwartrijden als we geen geld hebben om een buskaartje te kopen. Verder weet ik het niet… misschien weet Olivier of Karin iets, want met hen ben ik het vaakst op feestjes!

Tessa in het kort

Geboren 19 november 1992
Woonplaats Schiedam
Lievelingseten Ik vind heel veel dingen lekker, maar koriander vind ik echt heel vies
Favoriete kleur Heb ik niet, maar ik hou van glitters

Wat staat er op je bucketlist?

In een film van Wes Anderson spelen, een berg beklimmen, marathon lopen, met Olivier naar Ibiza.

Lees meer over Tessa

Alle scènefoto’s van KUNST zijn gemaakt door Moon Saris