We nemen voorlopig afscheid van haar, want…

Suzanne zingt straks wereldwijsjes in Afrika!

Ja je leest het goed, Suzanne vertrekt voor onbepaalde tijd naar Afrika! Wij gaan haar natuurlijk enorm missen, maar we zijn ook heel nieuwsgierig naar al haar plannen. Daarom stelden we Suzanne een aantal vragen. Kleine spoiler: gelukkig kunnen jullie blijven genieten van Lieve Luister Liedjes en Wonderlijke Wereld Wijsjes!

Je vertrekt binnenkort naar Afrika, wat ga je daar doen?

Ik ga deze zomer, als de grenzen weer open gaan, naar Rwanda verhuizen. Daar ga ik werken op een internationale school in de hoofdstad Kigali. Ik ga muziek- en theaterlessen geven en een lange leerlijn “performing arts” ontwikkelen voor kinderen van die school, die komen van over de hele wereld.

Ik heb van 2014 tot 2018 in Ghana gewoond. Na twee jaar in Nederland pakken mijn gezin en ik ons boeltje weer in en gaan we terug naar het mooie continent Afrika!

Waarom ga je terug?

De kans om daar te wonen en werken kwam (voor de Coronacrisis) op ons pad en toen begon het te kriebelen. Voor ons betekent het: je voor een paar jaar onderdompelen in een andere cultuur, in een land waar alles anders is dan in Nederland. Een andere taal, andere gebruiken, andere muziek, ik vind dat verrijkend voor mezelf en mijn gezin. Ik hou van het mooie weer, de prachtige uitzichten, de safari’s die je kunt doen.

Dus toen die kans zich voordeed hebben we die natuurlijk aangegrepen.

Wat ga je het meest missen aan jouw voorstellingen spelen in Nederland?

Natuurlijk ga ik wel de voorstellingen missen, want ik heb met veel plezier Lieve Luister Liedjes en Wonderlijke Wereld Wijsjes ontwikkeld en gespeeld. Ik zal vooral de vrolijke kinderen en hun ouders missen, het kletsen met de mensen in de theaters en op scholen, en hoe leuk het was om samen muziek te maken… In Rwanda zal het er toch een beetje anders aan toegaan omdat ik dan weer echt les ga geven, maar gelukkig ook samen met kinderen!
Ik kom echt wel weer terug naar Nederland over een paar jaar, en dan ben ik veel meer liedjes, spelletjes en gedichtjes rijker!

Wat gaat er nu gebeuren met jouw voorstellingen?

Willemijn Bocker gaat de muziekprogramma’s overnemen. Zij heeft, net als ik, muziektheater gestudeerd in aan Codarts in Rotterdam en heeft zin in deze uitdaging! Ze heeft al wat ervaring met jeugdtheater, een prachtige stem en kan ook piano spelen. Kortom: ik heb heel veel zin om Willemijn met jullie kennis te laten maken.