Onder het Buro zoekt

Beginnende talenten

Het productiehuis Onder het Buro van Buro Bannink is op zoek naar sprankelende en ambitieuze nieuwe talenten!

Onder het Buro helpt nieuwe talenten in het jeugdtheater een stap in de goede richting te laten zetten. We bieden een kans om kennis te maken theater maken voor de doelgroep peuters en kleuters. Door middel van het zelfstandig ontwikkelen van een interactieve kleine voorstelling leer je hoe het is om een eigen gezelschap te runnen. Vanuit Onder het Buro geven we bepaalde kaders, middelen en coaching mee, maar het creatieve proces ligt bij de maker.

De voorstelling wordt opgenomen in het aanbod van Buro Bannink waar de mogelijkheden tot het doorgroeien naar een zelfstandig gezelschap worden gestimuleerd.

Ben je dus danser, muzikant, acteur, performer, acrobaat of heb je al ervaring met een jonge doelgroep, maar wil je een nieuwe uitdaging? Kom maar op met je concept!

En dan?

In eerste instantie ga je zelf aan de slag met het uitwerken van je eigen Peuterpret concept. Dit is een interactieve voorstelling in kleine setting voor theaters, festivals en scholen. Er word uitgegaan van een voorstelling met zo min mogelijk middelen die bijna overal zou moeten kunnen spelen. Onder het Buro biedt coaching bij het ontwikkelen van het concept. Zodra de voorstelling bedacht is ga je zelf de repetitieruimte in, hierbij krijg je ondersteuning in de vorm van een eindregie. Er is een klein budget beschikbaar voor de benodigde middelen. Onder het Buro draagt zorg voor de pr, marketing, educatie en coaching. Jij draagt zorg voor de ontwikkeling, uitvoer en productie. Wanneer de voorstelling klaar is wordt die gespeeld voor programmeurs en hopelijk heel veel in Nederland en Vlaanderen gespeeld. In dit nieuwsbericht lees je hoe theatermaker Lotte Middendorp aan de slag ging bij Onder het Buro.

Wat voor soort makers zoeken wij?

Deze oproep is voor net afgestudeerde creatieven, maar ook voor meer ervaren artiesten die nog geen voorstellingen hebben gemaakt voor een jonge doelgroep. Ook als je geen opleiding in de kunst hebt maar wel veel ervaring op het toneel of met de doelgroep (bijvoorbeeld juf of meester) kan je je aanmelden. Het belangrijkste is dat deze doelgroep je aanspreekt om voor te maken en je uitdaagt om anders naar theater te kijken. Daarnaast is het van groot belang dat je een hands on mentaliteit hebt en makkelijk zelfstandig kan werken. De discipline waarin je wilt maken is vrij en het concept mag naar eigen inspiratie worden ingevuld.

Momenteel liggen er twee concepten klaar waarmee ook gewerkt kan worden!

Hoe meld ik me aan?

Maak een videotje waarin je uitlegt wie je bent en wat je zou willen maken. Probeer ons zo goed mogelijk te laten zien en ervaren hoe jij op het podium bent voor kinderen. Stuur de video samen met je cv naar info@onderhetburo.com.

We hebben niet veel eisen, maar enkele zijn wel van belang! Namelijk:

  • In bezit van rijbewijs & auto
  • Woonachtig in regio Rotterdam
  • Werkend als zelfstandig ondernemer
  • Beschikbaar voor een langere periode

Ben jij degene die we zoeken? Meld je dan snel aan!